Toon alle producten


Uitgebreid Zoeken




Wachtwoord vergeten?
Bent u een nieuwe klant? Registreer dan hier
Bekijk Mandje
uw mandje is momenteel leeg.

Nieuwsbrief

Ontvang HTML?


Informatie: Uw browser accepteerd geen cookies. Cookies worden gebruikt wanneer u producten in het winkelwagentje plaatst en zijn dus vereist voor een goede werking van deze site.

PDF

Overzicht

capaia.gif Zuid-Afrika is een land vol verrassingen en af en toe slaat je hart over bij het zien van zoveel mogelijkheden en vooruitgang. Het is dan ook bij Capaia dat we met ´liefde op het eerste gezicht´ en vol verbijstering zien waar een wijnliefde toe kan leiden. Een bedrijf dat zoveel potentie uitstraalt en klasse uitstraalt dat je het idee hebt dat ´als het hier niet lukt, waar dan wel´. Ongeveer 8 jaar geleden is de duitse Baron, Alexander von Essen, met zijn droom begonnen. Zijn idee bracht hem naar Zuid Afrika waar hij 3 jaar de tijd nam om de juiste grondsoorten te annalyseren en zo terecht te komen in Philadelphia, een gebied 30 kilometer boven Kaapstad waar hij als nieuwkomer op wijngebeid tussen de koeien zijn speciaal ingevlogen virusvrije wijnstokken plantte. De permanente zeebries van de Atlantische oceaan en de hoogte van 250 meter maakt dit voor Afrikaanse begrippen een koel gebied. Omdat de grond nooit voor wijnbouw is gebruikt is hij geheel vrij van plantenziekten en hoeven er geen chemische bestrijdingsmiddelen te worden gebruikt. Biologische landbouw is hier het doel. Hier zul je dan ook geen `aangeharkte` wijngaard vinden maar juist een met verschillende ingezaaide rogge, tarwe en kruiden om zo het natuurlijk evenwicht en vochtbalans op peil te houden. De wijngaard is via veel, diverse, perselen beplant om zo een zo nauwkeurige mogelijk plukmoment per perceel te kunnen bepalen. `T ja als je dan een wijndruif zou zijn, zou je willen dat je hier aan de stokken hangt. In de Winery zelf zijn kosten noch moeite gespaard om een TOP wijn te maken. Voor de rode wijnen inponerende houten vergistingskuipen die door Tarancaud (de Bentley onder de vaten makers) zijn geleverd. Roestvrijstaal voor de witte wijn. Speciale koeltechnieken, Valdruk, Nieuwe eiken vaten, weer Tarancaud, voor de Capaia en bijna nieuwe voor de Bluehill grove. Geweldig schoon. Duitse ordening is overal. Alles, maar dan echt alles is van de allerbeste kwaliteit. Lachend meldt Alexander Von Essen ons dan ook dat het eigenlijk geen Baron Von Essen maar Baron Von Trincken is! Nou zijn we wel eens ergens geweest maar dit hebben wij nog niet veel gezien. Ook in Bordeaux of in Italië komt dit alleen maar voor bij de absolute top. De grote bekende wijnen die gemakkelijk €100,- (+++) per fles kan kosten!




Sorteer op:

Capaia 2008

De geur heeft het heldere bessen fruit van cassis en kersen. In de smaak is dit fruit vermengd met het kruidige laurierachtige van het hout. Ceder, geroosterde noten en donkere chocolade geven een geweldig aroma.   Meer informatie...

€29,50 (incl. 21 % btw)

Capaia Magnums 1.5L

De geur heeft het heldere bessen fruit van cassis en kersen. In de smaak is dit fruit vermengd met het kruidige laurierachtige van het hout. Ceder, geroosterde noten en donkere chocolade geven een geweldig aroma. Per fles 1.5 liter  Meer informatie...

€49,95 (incl. 21 % btw)

Capaia Sauvignon Blanc 2011

In de geur is veel tropisch fruit aanwezig, koel en fris qua impressie.De rijpheid en intensiteit is heel goed in deze wijn, die in de smaak naast het tropische fruit ook een hint heeft van aardbeien en mineraliteit.  Meer informatie...

€8,95 (incl. 21 % btw)