Toon alle producten


Uitgebreid Zoeken




Wachtwoord vergeten?
Bent u een nieuwe klant? Registreer dan hier
Bekijk Mandje
uw mandje is momenteel leeg.

Nieuwsbrief

Ontvang HTML?


Informatie: Uw browser accepteerd geen cookies. Cookies worden gebruikt wanneer u producten in het winkelwagentje plaatst en zijn dus vereist voor een goede werking van deze site.

PDF
WIJNHUIZEN arrow Capaia arrow Capaia Magnums 1.5L



Capaia Magnums 1.5L


Prijs: €49,95 (incl. 21 % btw)


CAPAIA 2008 Magnums

De vruchtzetting is wat onregelmatig door het koele voorjaarsweer, vanaf februari is er een prachtige zomer welke zorgt voor een een juiste balans tussen suikers en phenolische rijpheid. Door de moeilijke vruchtzetting is de kwantiteit beperkt. De aanlevering van de druiven gaat per perceel en geeft de mogelijkheid om in de winery te selecteren op de kwaliteit van een perceel(tje). Na vergisting in de Tarancaud eikenhouten vergistings kuipen gaat de wijn voor rijping ruim 14 maanden in 100% nieuwe vaten. Opnieuw worden de vaten uitgeselecteerd en de beste gaan door naar het hoogste doel, Capaia. Uiteindelijk wordt de blend 55% Cabernet Sauvignon, 27% Merlot, 15% Petit verdot en 3% Cabernet Franc. De persoonlijke vriend van Alexander von Essen, Stepan von Niepperg van o.a Chateau Canon-la-Gaffaliere (St.Emion grand-cru-clasé) komt een aantal keren per jaar langs om de wijnbereiding te begeleiden. Tijdens de oogst is hij zeker aanwezig en zijn stijl van wijnmaken is dan ook zeker aanwezig. De rijke en droge stijl met zeer rijpe en zachte tannines zien we ook in zijn eigen wijnen. De geur heeft het heldere bessen fruit van cassis en kersen. In de smaak is dit fruit vermengd met het kruidige laurierachtige van het hout. Ceder, geroosterde noten en donkere chocolade geven een geweldig aroma. Voeg hier de versmoltenheid van de zachte tannines bij en een meesterlijke wijn is geboren. Een juweel in fluweel. Als het lukt kan deze wijn nog met gemak 5 jaar blijven liggen. Aan het hoofd van het wijnmakersteam staat Tertius Naudé. De vader van Tertius was Tibor; hij was voor zijn overlijden de hoofd-wijnmaker bij Lodovici Antinori en zo verantwoordelijk voor de meesterlijke Toscaanse Ornellaia. De appal valt niet ver van de boom want Capaia lijkt wel sterk op Ornellaia, en niet alleen qua naam.